Кралюк П. М. 10 розмов про історію українських земель

Розділ: Нові книги

Кралюк П. М. 10 розмов про історію українських земель / П. М. Кралюк, О. В. Красовицький. – Харків : Фоліо, 2023. – 237 с. – (Великий науковий проєкт)

Анотація: Автори у формі бесіди-діалогу розмірковують про історичні події, що відбувалися на українських землях протягом різних історичних епох – від античності до новітньої історії. В різні періоди окремі території нашої країни були складовою частиною різних держав, що відобразилося на її етнічному складі, культурі, релігії. Аналізуючи події минулого з сучасних позицій, автори допомагають читачам сприйняти по-новому ключові історичні постаті та їхній вплив на становлення і розвиток української державності, переосмислити відомі історичні факти. 

Що стосується історії Волині, автори обговорюють такі питання, як історія Волинського князівства, надання магдебурзького права містам Волині, підйом Волині в складі Литовської держави, битва під Оршею, розвиток освіти, культури та друкарства на волинських землях. Обмірковують та висвітлюють свої думки стосовно політичних постатей, князів Ярослава Ізяславича, Костянтина Івановича Острозького та Василя-Костянтина Острозького, гетьмана Богдана Хмельницького, які залишили значний слід в історії волинського краю.

З книгою Петра Кралюк та Олександра Красовицького «10 розмов про історію українських земель» можна ознайомитися у відділі краєзнавчої літератури Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки.

2023-10-25