Патріотичний захід «Симон Петлюра – національний Герой України» : до 145-річчя від дня народження Симона Петлюри

Розділ: Новини

22 травня 2024 року об 14.00 год. у Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці («Світлиця», 4-й пов.) відбудеться патріотичний захід «Симон Петлюра – національний Герой України», приурочений 145-річчю від дня народження державного та політичного діяча, публіциста, літературного і театрального критика, організатора Українських Збройних Сил, Головного отамана військ УНР, голови Директорії УНР.

Суперечки навколо постаті видатного полтавця не вщухають протягом багатьох десятиліть, привертають до себе увагу сучасників та істориків, спонукають як до піднесення імені з одного боку так і до паплюження з іншого. Проте, однозначно, ця людина надзвичайно цікава як реальна особистість, між якою і міфом про яку є суттєва різниця. Відкритий доступ до першоджерел, до історичної правди спинив потоки історичної брехні. Симон Петлюра став справжнім символом боротьби за свободу та незалежність мільйонів українців.

В програмі зустрічі виступи спікерів:

«Петлюра і Рівненщина» – Олександр Булига, директор Рівненського краєзнавчого музею ;

«Що зробив Петлюра для України?» – Оксана Гуменюк, кандидатка історичних наук, доцентка Рівненського державного гуманітарного університету.

Перегляд відеофільму «Таємниці великих українців. Симон Петлюра».

Джерело: Рівненська обласна універсальна наукова бібліотека

2024-05-20