Новини


Історико-краєзнавча конференція "Нова та новітня історія Волині"

Розділ: Новини

1 жовтня 2021 року Рівненський обласний краєзнавчий музей провів  щорічну історико-краєзнавчу конференцію. Цьогоріч темою конференції стала нова та новітня історія Волині.

У конференції взяли участь дослідники з різних регіонів України: науковці з Рівненщини, Тернопільщини, Хмельниччини, Львівщини, Волинської та Харківської областей, м. Київ, м. Маріуполь і м. Одеса. До Рівненського обласного краєзнавчого музею надійшло близько 40 заявок на участь у конференції.

         Присутніх на заході науковців привітав директор музею О.Булига. Він зазначив, що такі конференції в Рівненському краєзнавчому музеї відбуваються уже традиційно з 2005 року, винятком став лише 2020р., коли конференція була проведена в режимі онлайн. Олександр Булига з приємністю відзначив постійних учасників наших зустрічей: Андрія Корчака (м.Броди) – аспіранта кафедри археології та спеціальних галузей історичної науки ЛНУ ім. І.Франка; Олександра Бейдика (м.Київ) – доктора географічних наук, професора кафедри країнознавства і туризму КНУ ім. Т.Г.Шевченка; Андрія Кукурудзи (м.Рівне) – к.і.н., викладача Рівненського державного базового медичного коледжу і багатьох інших.

Любов Романюк, начальник управління культури і туризму Рівненської обласної держадміністрації, привітала усіх з початком роботи конференції і зазначила, що наш музей стає вже традиційно місцем, де збираються науковці, вчені, дослідники, музейники, щоб обговорити важливі наукові питання. Побажала всім якісної роботи і хороших напрацювань.

Учасники конференції розглянули такі питання: новий час в історії Волині; новітня історія регіону; населення та населені пункти Волині; освітні, наукові та культурні тенденції; релігійне життя краю; видатні постаті та їх роль у розвитку Волині; внески науковців у вивчення історії регіону; дослідження та збереження історико-культурної спадщини; музейні колекції як історичне джерело; актуальні питання музеєзнавства.

Завершилась робота конференції відвідуванням Парку історичної реконструкції «Городище «Оствиця».

Директор музею Олександр Булига подякував усім учасникам та нагадав, що плануєтьсявипуск Збірника «Наукові записки Рівненського обласного краєзнавчого музею» за матеріалами наукової конференції.

 

Тетяна Каук - ст. науковий співробітник

відділу маркетингу, розвитку та комунікацій

Джерело

2021-10-04