Читальна зала


Древлянські старожитності : археологічні дослідження в Житомирі

Розділ: Археологія

Мова документу: українська

Рік видання: 2018

Древлянські старожитності : археологічні дослідження в Житомирі / Інститут археології НАН України, Житомирський обласний краєзнавчий музей, Житомирський державний університет ім. І. Франка. – Київ : Стародавній час, 2018. – 188 с.

Анотація: Монографію присвячено результатам археологічних розшуків у м. Житомир у 2011–2016 рр. Дослідження розпочались у ХІХ ст., але центральна історична частина лишалась поза увагою науковців. У 2011–2016 рр. проведено розкопки на найцікавішій в археологічному відношенні частині міста, де знаходився Житомирський замок, і вірогідно, городище давньоруського часу. Важливим результатом стало виявлення житлових і побутових об’єктів слов’яно-руської доби і пізнього середньовіччя, а також численних знахідок фрагментів гончарного посуду, ремісничих і побутових предметів, прикрас і монет.

Вперше публікуються археологічні дані з центральної частини Житомира, охарактеризовано стан збереженості та культурно-хронологічні особливості культурного шару, визначено перспективні ділянки для подальших археологічних розкопок.

Джерело: http://vgosau.kiev.ua/biblioteka/monografii

2023-01-25
Переглянути документ
Завантажити