Читальна зала


Купчинський О. Акти та документи Галицько-Волинського князівства ХІІІ – першої половини ХІV століть. Дослідження. Тексти

Розділ: Історія, історичні науки

Мова документу: українська

Рік видання: 2004

Купчинський О. Акти та документи Галицько-Волинського князівства ХІІІ – першої половини ХІV століть. Дослідження. Тексти / О. Купчинський. – Львів, 2004 – 1285 с.

Анотація: Видання представляє дослідження і найповніше видання текстів актів документів Галицько-Волинського князівства. Вміщає оригінальні та копійні автентичні акти та документи, реконструйовані акти з літописів і літописців, сумнівні щодо достовірності документи, а також документи тогочасних і пізніших сторіч у яких згадуються відомі і невідомі досі документи князівства. Опрацьовано 227 актів і документів. Опубліковані документальні матеріали різні за змістом і дипломатичною формою, видавались усякими особами та інституціями в різних місцевостях. Розкривають умови формування Галицько-Волинського князівства, його соціально-економічні відносини і політичний лад, контакти з іншими землями і державами, внесок у боротьбу з кочівниками та ін.

Джерела: Інститут історії України НАН України

2024-07-02
Переглянути документ
Завантажити