Читальна зала


Крамар Ю. Організація, структура та принципи функціонування польського адміністративного апарату на Волині у міжвоєнний період

Розділ: Суспільно-політичне життя краю , Історія, історичні науки

Мова документу: українська

Рік видання: 2010

Крамар Ю. Організація, структура та принципи функціонування польського адміністративного апарату на Волині у міжвоєнний період / Ю. Крамар // Науковий вісник Волинського національного університету імені Лесі Українки. – 2010. ‒ № 22 : Історичні науки. – С. 95–100.

Анотація: Стаття висвітлює структуру, функції та повноваження органів державної влади та управління Волинського воєводства періоду Другої Речі Посполитої. Розглянуто правові аспекти функціонування органів виконавчої влади на рівні воєводства. Зазначено, що загальна адміністрація мала двоступеневу структуру: повітові староства, на чолі яких стояли старости та воєводські управління на чолі з воєводами. Окремим аспектом дослідження є взаємини місцевої адміністрації з тими інституціями державної влади, які не входили до структури воєводської адміністрації та підпорядковувались центральним відомствам (органи державної поліції та військо).

Джерело: Волинський національний університет імені Лесі Українки

2024-08-12
Переглянути документ
Завантажити