Галімов А. Українські палаци: відновлення історії. Золота доба

Розділ: Нові книги

Галімов А. Українські палаци: відновлення історії. Золота доба / А. Галімов, Р. Шаріпов. – Харків : Фабула, 2024. – 168 с. : іл.

Анотація: Історія – це фундамент для розуміння сьогодення та прогнозування прийдешніх часів. І саме відновленню знищених радянським режимом сторінок історії нашої держави присвячено книжку команди проєкту «Українські палаци. Золота доба». У книзі ви дізнаєтеся багато цікавих фактів про шість палаців та їхніх власників, побачите 3D-макети зруйнованих будівель і ще чіткіше усвідомите приналежність України до європейських історії та культури. Щодо історії Волині розкрита глибока інформація про палац Любомирських в місті Рівне, палац Сангушків в місті Ізяслав, палац Потоцьких в селищі Антоніни (Хмельницька область) та палац Терещенків в селі Дениші (Житомирська область).

У цьому виданні автори передусім прагнули дати загальну картину того, яку неймовірну спадщину має Україна. А також наголосити на необхідності відновлення знищеної історії України, зокрема її палаців. Ми сподіваємося, що ця книга заохотить відвідати історичні обʼєкти нашої держави, підштовхне до вивчення національних і локальних памʼяток, які можуть розташовуватися поруч.

Ознайомитися з книгою Акіма Галімова та Руслана Шаріпова «Українські палаци: відновлення історії. Золота доба» можна у відділі краєзнавчої літератури Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки.

2024-08-14