Новини


Презентація книги Валерія Войтовича «Оскар Сосновський. Скульптор»

Розділ: Новини

Ним пишається Польща та Італія, але майже не знає Україна. Геніальний скульптор із Волині Томаш Оскар Сосновський (1812-1886), твори якого прикрашають найвідоміші храми та музеї України, Польщі, Італії, Ізраїлю та інших країн. Нині для культурного світу постать Сосновського, незаслужено забутого, завдяки дослідженню повертається в Україну. 11 грудня о 14 годині в Рівненській ОУНБ відбудеться презентація книги Валерія Войтовича «Оскар Сосновський. Скульптор».

Ви дізнаєтеся в яких умовах та якому середовищі формувався митець всеєвропейського масштабу, який більшу частину свого творчого життя провів у Римі, але не забував України, свого рідного села Новомалина, якого ніколи не оминав, коли приїздив з Італії; розробляв тут проєкти своїх наступних творів, не розставався з різцем і долотом у роботі з білим мармуром.

Автор видання Валерій Войтович – український письменник, художник, дослідник української міфології. Автор численних літературно-художніх творів, монографій, словників та інших видань з історії та культури України, її міфології, великої кількості живописних та графічних творів, розкриває життєвий і творчий шлях скульптора об’ємно і змістовно. Книга збагачена численними ілюстраціями, містить репродукції 32-х найвідоміших скульптур Сосновського.

Джерело

2022-12-09