Читальна зала


Разиграєв О. Діяльність тюремних «патронатів» на Волині та Східній Галичині в контексті пенітенціарної системи Другої Речі посполитої

Розділ: Суспільно-політичне життя краю

Мова документу: українська

Рік видання: 2018

Разиграєв О. Діяльність тюремних «патронатів» на Волині та Східній Галичині в контексті пенітенціарної системи Другої Речі посполитої / О. Разиграєв // Український історичний збірник. – 2018. – Вип. 20. – С. 146–157.

Анотація: Статтю присвячено функціонуванню тюремних патронатів на Волині та Східній Галичині в контексті пенітенціарної системи міжвоєнної Польщі. Діяльність цих організацій була спрямована на покращення матеріального та морального стану в’язнів; виховання, освіту та трудове навчання неповнолітніх в’язнів; надання допомоги в’язням, які звільнялися з місць відбування покарання; підтримку родин в’язнів. Наприкінці 1920-х рр. на теренах Волині та Східної Галичини діяли патронати у Бережанах, Дубно, Коломиї, Ковелі, Кременці, Луцьку, Острозі, Володимирі та Золочеві. На початку 1930-х рр. у м. Львові було утворено один з найбільших патронатів у міжвоєнній Польщі. Допомога, яку надавали ці організації, попри безперечну важливість, забезпечувала лише незначну частину потреб ув’язнених, та їхніх родин. 

Джерело: Інститут історії України НАН України

2023-04-12
Переглянути документ
Завантажити