Дослідник Великої Волині Якуб Гоффман

Розділ: Новини

17 травня 2023 року о 14 годині у відділі краєзнавства Рівненської обласної бібліотеки відбудеться публічна лекція, присвячена одній з маловідомих постатей міжвоєнного Рівного Якубу Гоффману. Захід приурочено 100-річчю від початку діяльності польського освітянина, вченого та громадського діяча у Рівному.

Ця непересічна людина була надзвичайно обдарованою та різнобічною. У Рівному він займався освітніми питаннями, політикою, краєзнавством, археологією, колекціонуванням, дослідженнями в галузі історії, етнології, історичної бібліографії Великої Волині. А ще він був головним редактором надзвичайно цікавого наукового видання, яке носило назву «Rocznik Wolynski» («Волинський щорічник»). Сучасники називали його «небуденним педагогом та політиком», волинським Ломоносовим, місцевим Лелевелем, а новітні дослідники називають його «світлою постаттю на ниві освіти, науки, культури».

З життям та науковими здобутками Якуба Гоффмана нас познайомить кандидатка історичних наук, доцентка кафедри історії України Рівненського державного гуманітарного університету Валентина Доброчинська. Рівненська науковиця розповість і про родину Якуба Гоффмана, зокрема про його дружину Ядвігу, яка теж була значимою постаттю в царині освіти Рівного.

Запрошуємо усіх, кому небайдужа історія Рівного!

Чекаємо за адресою:

Рівненська обласна універсальна наукова бібліотека
м. Рівне, вул. Олександра Борисенка, 6, відділ краєзнавства (4-й поверх)

2023-05-12